Vilkår for bestilling av taxi

Her finner du vilkårene for deg som bestiller taxitjenester i Mivai.

Vilkårenes virkeområde

Vilkårene gjelder som avtale mellom deg som Kunde og GoMobile som formidler av taxitjenester.

Definisjoner

GoMobile AS er et teknologiselskap som har utviklet taxiappen Mivai.

Med taxiselskapet forstås her alle taxiselskaper som tilbyr sine tjenester i Mivai.

Med Kunde forstås deg som bestiller taxi i Mivai.

Bestilling

  • Du bestiller taxi i Mivai ved å oppgi hentested og destinasjon. Du får se pristilbud fra taxiselskaper Mivai har avtale med i dette området. Du velger et av tilbudene, bekrefter bestillingen og betaler i app eller i bil.
  • Når bestillingen er gjennomført sender vi din bestilling til valgt taxiselskap. Dersom bestillingen likevel ikke går igjennom i Mivai, vil vi kansellere betalingen umiddelbart og det vil ikke være trukket noe fra din konto.
  • Du får beskjed via pushvarsling når en taxi er tildelt deg og er på vei. Du kan følge status på bestillingen i appen.
  • Like før taxien vil ankomme, får du beskjed via pushvarsling og ved å følge status i appen.
  • Det er ditt ansvar å møte opp slik at sjåføren lett kan finne deg. Du må påse at taxinummeret du fikk tildelt i appen matcher med taxinummeret til taxien du setter deg inn i.
  • Sjåføren plikter å vente på deg i fem minutter etter ankomst på hentested og skal forsøke å kontakte deg innen utløpet av denne ventetiden. Hvis du ikke møter opp når taxien har ankommet eller i løpet av taxisjåførens påkrevde ventetid, så er det enkelte taxiselskap i Mivai som trekker 99 kr i gebyr og kansellerer resten av betalingen.

Prisen som tilbys i Mivai er maksimalpris du skal betale for turen. GoMobile er ansvarlig for at bestillingen videreformidles til det valgte taxiselskapet, at betaling gjennomføres og at kvittering utstedes.

 

Pris og betaling

Pristilbudene du får presentert i Mivai er basert på Taxiselskapets listepriser kombinert med en ruteberegning fra Google Maps. Noen taxiselskaper tilbyr en rabattsats på listeprisene sine i Mivai.

Du forhåndsbetaler for taxituren via Mivai. GoMobile reserverer da maksprisbeløpet som fremgår av det valgte tilbudet. Så snart taxituren er gjennomført trekkes beløpet fra kontoen din. Dersom taksameterpris ble lavere enn pristilbudet (makspris), er det taksameterpris som skal trekkes fra konto i stedet.

Maksprisen er totalpris og inkluderer merverdiavgift og eventuelle bompenger. Maksprisen vil ikke gjelde dersom taxien må vente lenger enn fem minutter etter ankomst på avtalt hentested etter din direktebestilling, og taksameterpris vil da gjelde.

Du vil motta kvittering på e-post når turen er avsluttet. Du kan også be sjåføren om en papirkvittering, om ønskelig.

Kansellering av bestilling

Du kan avbestille turen kostnadsfritt i appen helt til den er tildelt en bil. Når taxituren er avbestilt, vil beløpet som ble reservert på kontoen din bli frigitt umiddelbart. Hvis det viser seg å ta lenger tid, kontakt oss på support@mivai.com.

Hvis du vil avbestille turen etter at du er tildelt en bil, må du kontakte det taxiselskapet du bestilte turen fra. Det er taxiselskapets vilkår for kansellering av bestilling som gjelder.

Endring av rute eller stopp underveis

Når du har foretatt en bestilling av en oppgitt rute kan ikke ruten endres. Bestillingen inkluderer heller ikke mulighet for stopp. Dersom du ønsker stopp eller endring av ruten må turen avsluttes av sjåfør og du vil automatisk belastes det laveste av taksameterpris og maksprisen forhåndsbetalt i Mivai. For eventuell videre kjøring avtales med sjåfør på stedet og i henhold til taxiselskapets vilkår.

 

Særlige behov

Dersom du har særlige behov, f.eks. at du trenger barnesete eller tilrettelegging for rullestol, må du kontakte Taxiselskapet direkte for bestilling.

 

GoMobiles ansvar

GoMobile er ansvarlig for selve formidlingen av taxitjenester gjennom Mivai, herunder gjennomføringen av bestillingen i vår kanal, at du får oppdatert og korrekt informasjon om din bestilling og at oppgjør og eventuell refusjon skjer i henhold til våre vilkår for formidlingen.

GoMobile er ikke ansvarlig for gjennomføring av reisen etter tildelt taxi eller eventuelle brudd på Taxiselskapets transportvilkår. Dette er Taxiselskapets ansvar.

 

Taxiselskapets ansvar

For selve transporten med taxi gjelder Taxiselskapets transportvilkår:


Bamble Taxi

http://www.bambletaxi.no/transportvilkaringr.html


Ferder Taxi

https://www.ferderbooking.com/vilkarhorten.html

Ferder Taxi Moss

https://www.ferderbooking.com/vilkarhorten.html

Ferder Taxi Buskerud

https://www.ferderbooking.com/vilkarhorten.html

Gjøvik Taxi

https://gjoviktaxi.no/transportvilkar/


Kragerø Taxi

http://www.kragerotaxi.no/transportvilkar


NorgesTaxi Oslo

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


Norgestaxi Stavanger

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


NorgesTaxi Trondheim

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


NorgesTaxi Buskerud

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


NorgesTaxi Ålesund

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


Norgestaxi Bergen

https://www.norgestaxi.no/Reisevilkar


Skien Taxi

https://skientaxi.no/transportvilkar/


Voss Taxi

https://vosstaxi.no/no/om/transportvilk-r

 

Klage og reklamasjon

Problemer med bestillingen i Mivai

Hvis du har hatt problemer med gjennomføring av bestilling, betaling eller refusjon kan du klage til GoMobile på support@mivai.com.

Krav med grunnlag i disse vilkårene må du fremsette skriftlig, uten ugrunnet opphold, og senest innen 3 – tre måneder – etter problemet. Kravet skal inneholde en redegjørelse for hendelsesforløpet i saken og eventuell dokumentasjon (f.eks. på eventuelle merutgifter). Du vil motta svar på din henvendelse innen fire uker.

Problemer med taxituren

Hvis du har hatt problemer med selve transporten med taxi kan du henvende deg til taxiselskapet du har opplevd problemer med direkte.

 

Mivai TAXIAPP

Vi dekker de største byene og tettstedene i Norge. For deg som reiser mye er det en stor fordel å ha én taxiapp som kan brukes når du trenger det mest.

© 2020 Mivai

Vilkår og personvern

Medlem av:

unknown

FØLG OSS PÅ

Pin It on Pinterest

Share This