Mivai Express Team er kjent for sin kamp om å sykle til Hovden på under fem timer. Nå blir laget gjenstand for en dokumentar på TV2 hvor supermosjonistenes hverdag blir presentert. Episodene skal vises under Tour de France-sendingene.

 

– Jeg har lyst til å vise hvordan disse som ikke er proffer nesten likevel lever som proffer. Jeg tror det er mange amatører der ute som vil kjenne seg igjen i dem, sier Grimstad-mannen Tommy Maczim Hansen, som lager dokumentaren på vegne av TV2.

Han har tidligere stått bak TV2-dokumentaren «Iskrigerne». Nå deler han sykkel-dokumentaren opp i mange episoder som skal vises jevnlig i løpet av Tour de France-sendingene på TV2 i juli.

Mivai Express Team har de siste årene blitt lagt merke til først og fremst gjennom Kristiansand-Hovden, eller Color Line Tour som rittet offisielt heter. Først for målet om å sykle de 212 kilometerne på under fem timer – og deretter etter at de klarte bragden i tredje forsøk i fjor. Oppsikt vakte de også i år, ikke bare fordi de syklet enda fortere, men først og fremst fordi de ble slått av Sandnes Ekspressen med marginale fire sekunder. Maczim Hansen har blant annet vært til stede på fellestreninger, ved frokostbordet sammen med familien, under tester på Olympiatoppen Sør, han har fulgt dem under Kristiansand-Hovden og han og prestisjetunge Lillehammer-Oslo.

– Det er veldig moro å vise folk hvor mye slike ildsjeler trener og hvor mye de er villige til å ofre for å nå sine klare målsettinger. I tillegg har laget noen sterke personligheter, som Torleif Kleppe, Pål Bjørke og Erik Tandberg, som er ledertyper i laget, og som har utrolig god peiling på sykkel, sier Mazcim Hansen, som har fulgt trioen litt ekstra.

– Trener sent og tidlig
Blant annet var han hjemme hos Pål Bjørke på Tømmerstø torsdag morgen, for å vise hvor tøft firebarnsfaren må prioritere for å få kabalen med fulltidsjobb og familieliv til å gå opp.

– Det er veldig moro at han vil lage en dokumentar om oss. Vi er representanter for supermosjonister som ikke når opp i norgescup og NM, men som likevel nesten får mer oppmerksomhet enn dem som gjør det, sier Bjørke, som i forberedelsene til de viktige rittene trener mellom fem og 20 timer i uka.
– Jeg trener gjerne tidlig på morgenen før jobb, eller sent på kvelden etter at ungene har lagt seg, sier Bjørke.

Pin It on Pinterest

Share This