Norge ble samlet til et rike for snart 1000 år siden, men for turister som er på reisefot i Norge i dag kan det umulig oppleves slik for tiden. Dersom du er turist og skal reise Norge på langs og på tvers må du forholde deg til 40-50 reiseapper! Hvert eneste transportselskap i hvert fylke har gjerne to apper, én til bestilling og en til betaling. Dette holder selvsagt ikke mål, så en endring på dette har vært planlagt i årevis.

 

Den 4. juli i år ble Entur AS etablert av NSB på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. I første omgang skal Entur AS ha salgs- og billettløsninger for jernbanen. Entur AS har også fått i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å etablere en nasjonal reiseplanlegger som omfatter alle kollektivmidler. (Kilde: https://www.nsbkonsernet.no/no/nyheter-og-media/artikkelarkiv/entur-as-salgs-og-billettselskapet-har-fatt-navn)

For turister og befolkning som skal ta taxi har de litt av den samme utfordringen, men det finnes per i dag ingen åpning for at Taxiforbundet vil være med på en felles app-løsning. Problemet er ikke av teknisk art, men av manglende vilje til å sette kundene i sentrum. Mens Samferdselsdepartementet ønsker et felles billettsystem for alle kollektivreiser har sentrale aktører i taxinæringen altså satt foten ned for en like god løsning for sin bransje.

Vi mener det ikke er noen grunn til at kundene ikke skal kunne reise over hele Norge med én taxiapp. Vi har derfor laget taxiappen Mivai som alle kan være med i. Mivai er tilgjengelig i Norge og har som mål å bli Nordens største taxiapp innen 2017 og Europas største taxiapp innen 2018. Vi jobber aktivt med integrasjon i Sverige og fortsetter å integrere taxiselskaper i Norge for å gi våre brukere et bedre tilbud.

Pin It on Pinterest

Share This